19.06.2012 – Folkemødet på Bornholm

Fra Folkemødet Bornholm Danmark bliver, sammen med Israel, et af de første lande der får en infrastruktur med mulighed for optankning af el-biler.

Vi var med til Folkemøde på Bornholm – et folkemøde der efterhånden minder mere om en kæmpe messe! Der snakkede vi med folk fra Better Place som havde en stand. 

Better Place er opfundet af Shai Agassi, som er israelsk iværksætter, og CEO for Better Place. Better Place har udviklede en model og infrastruktur hvori man gør brug af el-biler som et alternativ til benzin. Better Place er et venturekapitalstøttet amerikansk-israelsk selskab, som er gået i partnerskab med Danmarks ledende energi virksomhed DONG Energy, i en €103 mio (770 mio Dkr.) investering der har henblik på at introducere el biler og en miljøvenlig infrastruktur til Danmark.
Der er tilsyneladende stor tilslutning til ideen. 40 % af danskerne har planer om, at deres næste bil skal være en el-bil. Det viser en international undersøgelse fortaget på vegne af Better Place, og der er et stort ønske hos danskerne om at gøre noget ved klimaforandringerne.
Better Place i fuld gang med at lægge sidste hånd på et nationalt net af ladestandere og batteriskiftstationer, og partneren Renault har gennem de seneste uger leveret de første elbiler til både private, virksomheder og offentlige institutioner.  Så hvis du ser en af disse nye “tankstationer” i bybilledet – ja ved du nu at det er en tankstation til din måske kommende el bil. Læs mere om Better Place på www.danmark.betterplace.com

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

19.06.2012 Haaretz.com
Hamas fornyer raketangreb fra Gaza; 11 missiler eksploderer i det sydlige Israel

Yderligere fire Qassam raketter eksploderer i Eshkol regionen; Hamas påstår at have affyret 10 Grad raketter ind i det Sydlige Israel.

19.06.2012 Middle East forum
Sludderens retorik – fabrikering af palæstinensisk historie

I næsten to årtier har PA benægtet Israels ret til eksistens, og den nylige “Nakba Dag” var ingen undtagelse.

17.06.2012 PMW
PA børn lærer at hade jøder og kristne

PA tv genudsender program der siger at kristne og jøder er “underlegne” og “forhadte”. “Vores fjende, Zion, er fanden med hale”.

15.06.2012 Jerusalem Post
Voldsepisoder på grænsen til Gaza

Palæstinensiske snigskytter åbner ild mod landmænd nær Gaza hegnet. Skud også affyret mod brandfolk i færd med at slukke brand.

13.06.2012 UN Watch
FN arbejder på resolution der skal afvise palæstinensisk krav på Fødselskirken.

FN har sat en resolution i gang, som skal afvise palæstinensisk ønske om at omtale Jesu fødested som værende et truet World Heritage Site, og henviser til internationale eksperter der har undersøgt stedet og afvist påstande om at Fødselskirken er i specifik fare.

19.06.2012 Israel Today
Israel indsætter kampvogne på grænsen til Egypten

Israel indsatte mandag langs den egyptiske grænse efter et voldsomt terroristangreb. Dette er et træk der anses af mange som værende optræk til nye forværrede relationer mellem de to lande.

18.06.2012 Haaretz.com
IDF indsætter kampvogne nær den egyptiske grænse i brud på fredsaftalen

Efter mandagens grænseangreb, indsætter hæren nu kampvogne på stedet hvor angrebet fandt sted. Ifølge Camp David aftalen er begge parter forpligtet til at holde området demilitariseret

17.06.2012 Israel Hayom
Terrorister udvider raketafstand – Grad raketter rammer Mitzpe Ramon

To Grad raketter, formentlig affyret fra Sinai, rammer ubeboede områder i det sydlige Israel. En raket rammer for første gang 140 km nord for Eilat.

15.06.2012 Israel Hayom
Det specielle forhold

Præsident Shimon Peres afslutter en speciel uge i USA ved at modtage Medal of Freedom af præsident Barack Obama i det Hvide Hus.

14.06.2012 Israel Today
Undersøgelse: Flertal i Israel for bosættelserne

En ny undersøgelse viser at et stort flertal af Israels befolkning støtter tilstedeværelsen af jødiske samfund i Judæa og Samaria, som er de områder verden kender som Vestbredden, og som de palæstinensiske arabere vil gøre krav på i en måske kommende stat.

12.06.2012 YNet News
IDF indleder Pride Month

Billeder af homoseksuelle soldater på militærets internationale Facebook side viser støtte til det homoseksuelle miljø, og får tusindvis af ‘shares’ og ‘likes’.

18.06.2012 Jerusalem Post
Facebook køber israelsk opstartet teknologi for omkring 100 millioner dollars

Det Tel Aviv baserede Face.com har udviklet en ansigtsgenkendende teknologi til billeder der er lagt ud på hjemmesider.

17.06.2012 Israel Hayom
To palæstinensere dræbt i forfejlet røveri på israelsk lastbil nær Hebron

Lastbilchaufføren rapporterer at han skød på palæstinensisk bande der forsøgte at kidnappe ham.

15.06.2012 Jerusalem Post
PA opfordres til ikke at gøre krav på kirke i Bethlehem

UNESCO komite går nu imod den palæstinensiske plan om at gøre brug af nødsprocedure til at registrere Fødselskirken som værende i ‘Palæstina’

13.06.2012 Reuters
Israel får naturgas fra gaskilde i havet

Et amerikansk-israelsk konsortium begyndte onsdag at forsyne Israel med naturgas for at hjælpe med at forhindre en national mangel på energi der forventes til sommer.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.