29.06.2012 – DR indrømmer: “raketter mod Israel fortjener fornyet fokus”

Den 22. juni sendt israel-info.dk/support-israel.dk en klage til DR og TV2, her er teksten: 

Over en million mennesker har mindre en 60 sekunder, til at beskytte dem selv før raketterne fra Gaza rammer Israel. De sidste 3 dage er der næsten 70 (nu over 150) raketter der har ramt Israel. Det er trist, at der, så vidt vi kan se – overhovedet ingen dækning har været. Hvis det havde været omvendt, og det var Israel der havde skudt de mange raketter ind i Gaza – SÅ vil der have været dækning.
Vi har fået et svar fra DR:
“DR Nyheder følger situationen i Mellemøsten ganske tæt, herunder også udviklingen i relationen mellem israelere og palæstinensere. Det er desværre ikke noget nyhed, at der bliver affyret raketter fra Gaza mod civile mål i Israel. Heldigvis er raketterne så upræcise, at de sjældent dræber nogen, men skade og skræmme kan de stadig. Når Israels gengældelsesangreb mod Hamas i Gaza ofte får opmærksomhed, skyldes det måske, at det israelske militær er så meget mere veludviklet, præcist og ødelæggende i sine konsekvenser end angrebene fra den anden side. Nyhedsdækningen af en konkret og langstrakt konflikt kan opleves sporadisk, hvis man selv følger udviklingen tæt fra dag til dag, det medgiver jeg. Men nyheder handler om at prioritere, og netop fordi konflikten mellem israelere og palæstinensere har stået på i så mange årtier, skal der en særlig dramatisk udvikling til, at det får den opmærksomhed fra nyhedsmedier, som den måske fortjener. Det er virkeligheden. Jeg er for så vidt enig i, at den seneste tids optrapning af raketter fra Gaza mod Israel kan få afgørende betydning for en eventuel politisk proces, og derfor fortjener fornyet fokus. Det tager vi med videre i vores løbende redaktionelle overvejelser.Jeg vil bruge Jeres kommentarer i vores nyhedsservice på israel-info.dk og support-israel.dk, samt Facebook Gruppen : Like for Israel: Denmark.
Med venlig hilsen, Thomas Falbe, Redaktionschef, DR Nyheder Politik og Udland”
 
 

Palæstina: blev araberne syndt?

Klumme af Geoffrey Cain

Trods beskyldninger om løftebrud har araberne i Mellemøsten fået deres uafhængighed, omend det tog sin tid. Men harmen og bitterheden består. Et af de store spørgsmål i Mellemøsten-problematikken er, om araberne blev snydt af Storbritannien ved oprettelsen af mandatområdet Palæstina i 1920. Det påstår man i hvert fald. Men blev de det?  Svaret er både ja og nej alt efter optikken, og jo mere man ser på historien, jo mere indviklet synes den at være. Der er et så enormt antal aftaler, møder, konferencer, dagbøger og dokumenter involveret, at man sagtens kan finde belæg for ethvert synspunkt, og det faktum, at de tre hovedaktører ­ Storbritannien, araberne og jøderne ­ ofte skiftede holdning og var indbyrdes uenige, gør ikke forløbet nemmere at forstå.
http://israel-info.dk/default.asp?id=254

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

BICOM 29.06.2012
IDF forstærker forsvaret på den syriske grænse

IDF forstærker dets styrker langs grænsen til Syrien i kølvandet på bekymringer om at terrorister planlægger et angreb i Golan.

BICOM 29.06.2012
Storbritannien og EU fordømmer iransk vicepræsident for antisemitiske udtalelser

Storbritannien og EU har fordømt de antisemitiske udtalelser, som Irans vicepræsident kom med under en tale ved en FN konference tidligere på ugen.

27.06.2012 Haaretz
Hamas kommandant kendt skyldig i drab på 46 israelere

Ibrahim Hamed stod bag en række voldsomme terrorangreb under den Anden Intifada før han blev anholdt af israelske styrker i 2006.

27.06.2012 Commentary
Verdens Kulturarv sted er jødisk, ikke kun palæstinensisk

New York Times rapporterede mandag om den palæstinensiske indsats for at få landsbyen Battir godkendt som Verdens Kulturarv på grund af det oldgamle vandingssytem der er findes der.

28.06.2012 Arutz Sheva
Fatah til Israel: Gør hvad vi ønsker, eller forbered Jer på intifada

Hvis Israel ikke accepterer de betingelser, som PA kommer med, vil Fatah opfordre til ny intifada indtil kravene er mødt.

27.06.2012 YNetNews
BBC undskylder for dækning af Itamar massakren

Det britiske nyhedsprogram nævnte ikke det brutale mord på Fogel familien i dets rapportage. Nu indrømmer en tidligere BBC chef, at de ‘tog fejl’.

26.06.2012 Jyllands-Posten
Tre er anholdt for vandalisme i Israel

Sagen om graffitimaling på et jødisk mindesmærke i Israel er opklaret. Tre ultraortodokse jøder har erkendt.

26.06.2012 Haaretz
Mistanke om ildspåsættelse ved to brande der skaber kaos nær Jerusalem

Brandfolk får styr på ilden ved hjælp af mange brandfolk og fly; fire mennesker behandles for røginhalation.

28.06.2012 DR
Nu mødes Israel og palæstinenserne

For første gang i to år skal repræsentanter fra den israelske og den palæstinensiske regering mødes.

28.06.2012 Israel Today
Hamas er beviset på at en palæstinensisk stat er en dårlig idé

Hamas udsendte i denne uge et interview med en af deres folk der for nylig blev løsladt fra et israelsk fængsel, som endnu en gang demonstrerer hvorfor oprettelsen af en suveræn palæstinensisk stat er en dårlig idé.

27.06.2012 Israel Today
Putin: Rusland anerkender allerede ‘Palæstina’

Rusland gik i denne uge atter ind i den israelsk-palæstinensiske ‘fredsproces’ med et stort mediedækket offentligt besøg af Præsident Vladimir Putin.

26.06.2012 Israel Hayom
FN belønner Israel for forbedring af elektroniske offentlige tjenester

FN nævner Israel på top 20 listen over de lande med bedst elektronisk service gennem internettet.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.