01.04.2013 – Israel og apartheid-beskyldningen

Sidste måneds anti-israelske aktiviteter rundt om i verden drejede sig i høj grad om “Israel Apartheid Week”, som fandt sted på forskellige kollegier og universiteter. Det er en diskussion, som nu og da, blandt modstandere af Israel, dukker op – dette at sammenligne Israels behandling af palæstinenserne med Sydafrikas racistiske behandling af ikke-hvide i landets apartheid-tid.
Apartheid i Sydafrika indeholdt således lovbestemte forbud mod sexuelle relationer mellem forskellige racer, tvungne fysiske adskillelser mellem racer – i restauranter, i boligområder, i badebassiner, i den offentlige transport – og den drejede sig om at forhindre sorte fra at stemme, og at pålægge dem uddannelsesmæssige restriktioner osv.  Apartheid drejede sig således om at adskille racerne. Denne sammenligning med Israel holder ikke på nogen måder vand:

  • For det første kan man hurtigt se, at det er ganske misledende at sammenligne situationen i det racistiske Sydafrika, idet Vestbredden og Gaza ikke er en del af Israel, og at palæstinenserne i disse områder regeres af PA (det palæstinensiske selvstyre). Restriktioner i forhold til de to områder bliver alene iværksat af Israel af sikkerhedsmæssige årsager, og indtil Israel har sikret sig fred og sikkerhed fra sine agressive naboer, vil restriktionerne givetvis blive opretholdt.
  • For det andet, med hensyn til situationen inde i selve Israel, forholder det sig således, at israelske regler og love sikrer alle indbyggere – herunder de 20 procent af befolkningen, som er muslimske arabere, fuldstændig de samme rettigheder, helt uafhængigt af race, oprindelse eller køn. Israels arabiske befolkning har stemmeret og opstillingsret, og kan således stille op til såvel nationale som lokale valg. De har stiftet egne arabiske partier, de kan, som tilfældet har været, blive ministre i israelske regeringer. En af de israelske arabere sidder som dommer i Israels Højesteret, en anden som næstformand for Knesset – en har tidligere været israelsk ambassadør, flere er aktive i landets forsvar. Overalt i israelsk administration, forskning og i det private erhvervsliv sidder der israelske arabere: Som universitetsprofessorer, sygehusdirektører, administrerende direktører og i det israelske politi. Der er en sand kaskade af israelske arabere på ledende poster indenfor TV, radio og øvrige medier. Tidligere var “Miss Israel” en israelsk araber.
  • For det tredje er al tilskyndelse til racistisk adfærd en kriminel handling, som al diskrimination, baseret på race eller religion, er forbudt i Israel. Herefter at benævne Israel som et apartheid-system, er absurd.

 

Ser man altså på “facts”, er det soleklart, at beskyldninger om apartheid i forhold til Israel er falske – og igen blot en ny anvendt metode til at bringe landet i miskredit.
Sluttelig bedes man bemærke, at de kræfter, som bringer apartheid-beskyldingen til torvs i forhold til Israel, altid konsekvent ignorerer Israels arabiske nabostater, hvis politik overfor deres egen palæstinensiske minoritet med rette kan beskrives som diskriminatorisk..

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

01.04.2013 YNetNews
Report: Mashaal re-elected as Hamas politburo chief

31.03.2013 Kristeligt Dagblad
Tyrkiets turistindustri venter israel rykind

29.03.2013 Vimeo
Arab Israeli wins The Voice of Israel competition

29.03.2013 Alegemeiner
Passover, Peace, and Palestine: An Arab-Style Seder in 1920s Long Island

28.03.2013 Jerusalem Post
‘If apology to Ankara fails, not Israel’s fault’

27.03.2013 Jyllands-Posten
Israel vil betale erstatning for skibsdrab på aktivister

27.03.2013 Kristelig Dagblad
De store følelsers uge i Jerusalem

24.03.2013 YNetNews
Navy commando: We did nothing wrong

22.03.2013 Arutz Sheva
Israel Expels Three Foreign Leftist Rioters – Heriblandt en dansker.

01.04.2013 Jerusalem Post
Lapid: I won’t let Israel become Cyprus or Greece

31.03.2013 Document 
2000 år gammel synagoge ødelagt i Damaskus

Kvindernes kamp om Grædemuren

28.03.2013 Israel Hayom
Erdogan doing his best to make Israel regret apology

28.03.2013 Middle East Forum
Israel’s apology to Turkey was a mistake

27.03.2013 Commentator
Flotilla 3.0: International ‘activists’ work with Hamas affiliates to sail OUT of Gaza

26.03.2013 Jyllands-Posten
Hånd i hånd mod intolerance

24.03.2013 PMW
PA removed map-shaped monument so Obama would not see it

22.03.2013 Berlingske
Analyse: Obama tog fredsbudskabet med til Jerusalem

31.03.2013 Israel Hayom
‘Tamar gas field has given Israel energy independence’

31.03.2013 Israel Today
Hackers vow to ‘erase Israel from the Internet’

29.03.2013 Washington Post
What really happened in Jerusalem

28.03.2013 Israel Hayom
Israeli hospitals treat large number of patients from Gaza

27.03.2013 Jerusalem Post
Swiss gov’t employee fired for praising death of Jews

26.03.2013 The Times of Israel
Bahrain declares Hezbollah a terrorist organization

25.03.2013 The Times of Israel
US peace initiative coming ‘in the next two months’

22.03.2013 MEMRI
Umm Nidal Farhat: Israelis Are Not Civilians and There Are No Prohibition on killing them

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.