22.05.2015 – Tror du virkelig på alt det, du hører om Israel…?

1. historie…
Da vi alle givet er godt og grundigt trætte af Movia-bushistorien, slipper du i denne uge for mere fra den kant. Og knapt havde vi glemt Movia, før en skandinavisk fiskekutter sejlede ud fra Faxe Ladeplads med “nødhjælp” til de sultne i Gaza – og med danske “aktivister” om bord. TV-Avisen var selvfølgelig klar ved afsejlingen. Men om end journalisterne fra TV-Avisen på forhånd var blevet orienteret om de sande tal om Gaza, havde det ingen interesse. Og igen altså en journalistisk historie uden brug af journalistik. For hvorfor er det, at man ikke spurgte aktivisterne, deriblandt SFs Trine Pertou Mach og Özlem Cekic, det indlysende spørgsmål: Er dette virkelig en sejlads for nødhjælp – eller er det en sejlads for at provokere Israels Flåde?
Men lad mig da besvare det spørgsmål, som “aktivisterne” altså ikke fik: Er der overhovedet brug for nødhjælp til Gaza? – Og svaret er et klokkeklart nej. Som vedhæftningen viser ovenover (klik for at se mere), slår vi ned på en helt tilfældig dag – den 4. maj 2015, hvor 530 lastvogne med 17.253 tons varer kørt ind til Gaza fra Israel. Samme dag passerede 1.409 personer grænsen – 777 ind til Israel og 632 ind til Gaza. Og samme dag igen kørte to ambulancer syge mennesker fra Gaza og ind til israelske hospitaler. Interessant at dele med dem, der mener, at Gaza er et fængsel. Husk lige, at der ikke er tale om en blokade – men kun en våbenblokade. Er det mon til at forstå?
2. historie…
Ritzau sendte en historie ud i onsdags. Den drejede sig om en palæstinensisk terrorist, som blev skudt og dræbt efter at han med fuldt overlæg havde styret sin bil ind i to israelske politibetjente. Begge blev alvorligt skadet ved påkørslen. Sådan var historien – men ikke i følge Ritzaus Bureau, hvis overskrift hed: “Palæstinenser dræbt efter påkørsel af israelere” – en sætning, som kan forstås på to forskellige måder, og hvor mange bestemt forstod det som om israelere først havde påkørt ham, og derefter skudt ham. Efter at jeg havde bedt Ritzau om at ændre overskriften, skete det rimelig hurtigt, men på TV2 blev den dobbelttydige overskrift ved med at fremgå – se linket nedenfor i nyheder!
3. historie….
I denne uge så en ny israelsk regering dagens lys, og inden for få dage var der problemer i forhold til et såkaldt “pilot-projekt” omkring busbefordring. Forslaget gik på, at de mange palæstinensere, som arbejder i Israel, skulle benytte deres egne busser. Hele dagen lang kunne man følge DR-nyheder, som talte om apartheid – hvorimod man ikke hørte en lyd, da Netanyahu efter kort tid havde standset pilot-projektet. Kun Jyllands-Posten og Information valgte at bringe den korrekte historie.
4. historie…
Ekstra Bladet bragte i går på bagsiden en historie, som kunne tyde på, at FIFA – det internationale fodboldforbund – ville bringe Israels medlemskab i fare ved at lade foranstalte en afstemning på kongressen i Zürich. Medlemmerne skulle stemme om at ekskludere Israel fra FIFA og samtidig isolere landet fra international fodbold. Sideløbende var historien i Israel, at FIFAs præsident, Sepp Blatter havde forsikret, at den afstemning ikke kom, for fodbold var sat i verden for at føre folk sammen – ikke for at adskille dem…
5. historie….
Den sidste historie i denne uge var, at FNs sundhedsorganisation, WHO med 104 stemmer mod 4 udsendte en resolution, som brændemærkede Israel som det land i verden, som mest forbryder sig imod de internationale sundhedsrettigheder…. (!) Danmark stemte såmænd FOR denne resolution. Ak, ja… Intet nyt: Israel er skyldig i samtlige verdens problemer….
6. historie…
Og så til en glad afslutning: Israel kvalificerede sig til finalen i Melodi Grand Prix (European Song Contest). Klar ved stemmeknapperne, så Israel kan vinde lørdag aften, og således at alle næste år må til Tel-Aviv eller Jerusalem for at synge… Se og hør Israels sang – her.  (ye) 

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

22.05.2015 BICOM
Netanyahu mødes med leder for de samlede arabiske partier, for at takle ulighed

22.05.2015 Israel Hayom
2.000 år gammel akvedukt udgravet i Jerusalem

21.05.2015 DR
Nedpillet annonce gav mailstorm hos Movia

20.05.2015 the Gatestone Institute
Fatahs væbnede militser advarer israelerne: “I skal ud!”

20.05.2015 Jyllands-Posten
Israels premierminister har ophævet omstridt busforbud

19.05.2015 Politiken
Klager over busreklamer kom primært fra Israel

19.05.2015 The Jewish Press
Israels femårsplan for opgradering af Grædemuren

18.05.2015 Honest Reporting
Medierne, ikke paven, døber Abbas “Fredens Engel”

17.05.2015 Berlingske
Jøderne i Danmark – Anmeldelse af Arthur Arnheims bog

17.05.2015 The Jerusalem Post
De pro-palæstinensiske aktivister er ikke pro-palæstinensiske

22-05.2015 Arutz Sheva
Hvad er Israels oficielle politik i forhold til tostatsløsningen?

22.05.2015 The Times of Israel
Rivlin: Arabiske borgere bør ikke tvinges til at synge nationalsangen

21.05.2015 UN Watch
FN: Israel er verdens største overtræder af de internationale rettigheder for sundhed

21-05.2015 DR
VIDEO Døvetolk stjæler rampelyset fra Israels ‘Golden Boy’

20.05.2015 the algemeiner
Marokkanske autoriteter tilbageholder israelsk judohold inden Masters konkurrence

20.05.2015 Jyllands-Posten
Israelsk busapartheid er kørt frontalt ind i en mur af kritik

20.05.2015 TV2 News
Palæstinenser dræbt efter påkørsel af israelere

19.05.2015 JewsNews
EU truer Israel med økonomiske og diplomatiske sanktioner

19.05.2015 abc news
Palæstinensiske patienter finder hjælp på israelske hospitaler

18.05.2015 Berlingske
Dagens løgn om Gaza

22.05.2015 Jyllands-Posten Debat
Israel som ét stort fremmedelement

22.05.2015 Israel Hayom
I Obamas Mellemøsten er der kun ét problem: Netanyahu

20.05.2015 YNetNews
Natanyahu suspenderer forbud mod palæstinenseres brug af israelske busser på Vestbredden

20.05.2015 Frontpage Mag
Paven og palæstinenserne

19.05.2015 YNetNews
Blatter modsætter sig palæstinensisk forsøg på at presse Israel ud af FIFA

19.05.2015 Frontpage Mag
EU financierer palæstinensisk radikalisering

18.05.2015 Washington Post
Illinois vedtager historisk anti-BDS lov mens kongressen overvejer lignende skridt

18.05.2015 Jerusalem Post
Madonnas billede af jødiske og muslimske mænd der kysser skaber ballade på internettet

16.05.2015 The Jerusalem Post
Gaza: Eksplosion i Hamas-træningslejr sårer 50, inklusive børn

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.