Jødehad hører ingen steder hjemme

Jøder er igen blevet et yndet hadeobjekt i Europa.
Antisemitisme, der er et andet ord for jødehad, er i fremmarch i flere lande. Europæiske jøder i stigende antal chikaneres, trues, tæskes og dræbes.
Det har i de senere år fået flere jøder til at søgt tilflugt i Israel, mens endnu flere overvejer om de skal gøre det sammen. Det er igen blevet utrygt at være jøde.
Stigende jødehad er et kraftigt signal om, at der er noget råddent både i Danmark og resten af Europa.
 

Jødehad hører ingen steder hjemme

Dronning Margrethe tog had til jøder op i sin nytårstale i 2019 og opfordrede os til at hjælpe hinanden med at modarbejde jødehad, intolerance og undertrykkelse af anderledes tænkende:

Det er beskæmmende at opleve, hvordan antisemitismen igen stikker sit grimme ansigt frem, også her hos os. Antisemitisme, intolerance og undertrykkelse af anderledes tænkende hører ingen steder hjemme. Det er noget, som vi skal være meget opmærksomme på og hjælpe hinanden med at modarbejde.

Handlingsplan mod jødehad

Regeringen fulgte allerede i januar 2020 dronningens opfordring ved at påbegynde arbejdet på en national handlingsplan mod jødehad.
Den 14. september 2020 vil justitsminister Nick Hækkerup (S) på en stort anlagt konference om antisemitisme fortælle om, hvor langt regeringen er kommet med handlingsplanen.
Flere talere deltager på konference bl.a. Israels ambassadør Benny Dagan, formanden for Det jødiske Samfund i Danmark Henri Goldstein, historiker og forfatter Bent Blüdnikow og formanden for Dansk israelsk Selskab Otto Rühl.

Jødehad skal modarbejdes i skolerne

Bent Blüdnikow giver en oversigt over, hvor vi i dagens Danmark møder jødehad og Otto Rühl giver et bud på, hvor vi skal begynde med at hjælpe hinanden med at modarbejde jødehad.
–       Der kan næppe være uenighed om, at det er i skolerne, man skal starte, siger Otto Rühl.
Konferencen om antisemitisme holdes i Landstingssalen på Christiansborg, den 14. september 2020 fra kl. 13.00-16.00.
Se mere i vedlagte program: Konference om antisemitisme
 
 
 

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.