01.06.2012 – Kender Villy Søvndal Israel nye grænsne?

Det er imponerende, at udenrigsminister Villy Søvndal og Folkekirkens Nødhjælp har formået, hvad hidtil ingen forhandlinger mellem Israel og palæstinenserne har opnået – nemlig at fastlægge grænsen mellem Israel og den kommende palæstinensiske stat.
Hvis man som Villy Søvndal vil sikre, at »det er krystalklart for danske forbrugere, hvis de i supermarkedet står med en vare fra en israelsk bosættelse,« så må man jo vide, hvor grænsen skal gå – ellers giver beslutningen ingen mening.

Søvndal er forhåbentlig ikke så historieløs som Mogens Lykketoft, der taler om ”1967-grænserne”. Som bekendt var Israel i sine første 30 år i den situation, at landet ingen grænser havde – kun midlertidige våbenstilstandslinjer fastsat i 1949 på møder på Cypern efter, hvor de israelske og de arabiske soldater stod på det tidspunkt. Først med freden i 1978 med Egypten fik Israel en grænse – nemlig den til Egypten – og senere i 1994 en grænse til Jordan. Men trods utallige forsøg er der jo stadig ikke aftalt en grænse mellem Israel og den palæstinensiske stat.
Hvad der derfor er ”bosættelser”, er jo langt fra entydigt. Når jødiske ekstremister slår sig ned i Hebron eller lige uden for Nablus eller Jenin – områder, som jo uden tvivl bliver en del af den palæstinensiske stat – er det klart, at det er dybt skadeligt for Israel, som flere overgreb på både de palæstinensiske indbyggere og den israelske hær har vist.Men ved Villy Søvndal og Folkekirkens Nødhjælp virkelig, hvor grænsen kommer til at gå? Som bekendt har der været flere forslag om byttehandler – israelske byer er vokset ind over en usynlig våbenstilstandslinje fra 1949 – mens der omvendt er arabiske byer i Israel, der måske kunne blive en del af den palæstinensiske stat.

Villy Søvndal vil vel ikke begynde at boykotte varer fra dele af Jerusalem – i så fald er det jo klart, hvad der ligger bag hans forslag: hans medlemskab indtil for et år siden af Boykot Israel-kampagnen.
Otto Rühl, formand, Dansk-Israelsk Selskab

 

 

ZIONISME OG INTOLERANCE
Læs Melanie Phillip’s blog fra Daily Mail – oversat af Mette Thomsen

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

01.06.2012 Jyllands-Posten
Tusinder hyldede Madonna i Israel

Over 30.000 vilde fans gav Madonna stormende modtagelse, da hun tog hul på sin verdensturné.

31.05.2012 Haaretz.com
Israel overfører ligene af palæstinensiske terrorister til Vestbredden og Gaza

De militante personer, heriblandt flere selvmordsbombere, er blevet begravet i en afsides israelsk begravelsesplads for ‘fjendtlige kamptropper’ på Vestbredden; Oppositionsleder Yachimovich kalder gestussen for et ‘rigtigt skridt’.

31.05.2012 Kristeligt-Dagblad
Hitlers yndlingskomponist får genoprejsning i Israel

Den tyske komponist Richard Wagner bliver for første gang siden Anden Verdenskrig opført i Israel. Et brud med Israels sidste Tysklands-tabu, siger idémanden bag

28.05.2012 Daily Mail
Zionisme og snæversyn

Zionisme er det jødiske folks selverkendelse – som folk, og ikke bare som følgere af den jødiske religion. Jøder er faktisk det eneste folk som altid har haft Israel (det gamle Judæa og Samaria) som deres hjemland. Denne link er til artiklen på engelsk – for at læse oversættelsen af Mette Thomsen – https://www.israelinfo.dk/default.asp?id=246

01.06.2012 Israel Hayom
IDF soldat og terrorist dræbt i skudveksling på grænsen til Gaza

Terrorist krydsede sikkerhedshegnet langs grænsen til Gaza og åbnede ild mod israelske tropper. Han blev dræbt i skudvekslingen. Mandens plan var tilsyneladende at bortføre en israelsk soldat.

31.05.2012 Israel Hayom
To år efter Marmara planlægger Tyrkiet flere aktioner mod Gaza

Mindesceremoni der skal markere toårsdagen for den israelske flådes angreb på Mavi Marmara fartøjet i 2010 afholdes torsdag i Istanbul. Aktivister siger at de planlægger flere aktioner for at bryde Israels flådeblokade af det Hamas-styrede Gaza

30.05.2012 Jerusalem Post
PA ærer selvmordsbombere og terrorister

IDF planlægger at udlevere lig til PA repræsentanter, som afholder et nationalt stormøde til ære for ‘martyrer’.

29.05.2012 Jerusalem Post
Israel forøger import fra palæstinensiske områder

“Der er masser af forhindringer, men der er forretningsmuligheder at hente,” siger talsmand.

01.06.2012 Israel Hayom
Made in Israel? Ikke et simpelt spørgsmål

Kosmetik- og madprodukter produceret på Vestbredden vil formentlig blive markeret med ‘Made in Israel’ mærker i visse lande. Udenrigsministeriet udtaler at disse produkter er produceret under israelske reguleringer og standarder, og er derfor ‘made in Israel’.

31.05.2012 Times of Israel
Stor øvelse afprøver hærens evne til at sende kampvogne over vand

Øvelse ved Jordanfloden sætter fokus på behovet for at trænge dybt ind på fjendtligt territorium for at neutralisere missiler.

30.05.2012 Haaretz.com
Israelske researchere: Indianere fra Colorado har genetiske jødiske rødder

Genetikere fra Sheba Medical Center har fundet en fælles genetisk mutation der ofte kaldes ‘Ashkenazi mutation’ der associeres med en forøget risiko for udvikling af brystkræft og livmoderkræft.

Køb Israelsk

Skulle DU opdage gode produkter fra Israel i Danmark, er du velkommen til at sende en mail til info@support-israel.dk sådan at vi hele tiden kan holde denne side opdateret.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.