30.05.2012 – Hvas support-israel mener om Villy boykot aktion

Support-israel mener at man skal arbejde meget målsat for at opnå fred, som kommer før eller senere.

En sikker og holdbar fred er hvad et meget stort flertal af israelerne, skiftende israelske regeringer og formentlig også almindelige palæstinensere, ønsker. Kun med en fredsaftale vil vi kende grænserne. Ved en sådan fred vil nogle bosættelser uden tvivl ende i det nye palæstinensisk område. Det er israelerne klar over. Men Palæstinensere har allerede meldt ud, at de ikke ønsker jøderne i den nye stat – selvom der bor over 1.5 mio. arabere i Israel. Indtil vi har en varig fred, kan Support-Israel dog ikke acceptere, at bosættelserne ikke er en del af Israel. De er i hvert fald ikke en del af de palæstinensiske områder.

Når Dansk Supermarked siger – og formentlig gør alvor af – at de vil boykotte varer der leveres fra bosættelsesområder, vil de givetvis få uløselige problemer når det kommer til eksempelvis at vurdere om en peberfrugt eller en avokado kommer fra den ene eller den anden side af grænsen til Vestbredden, eller for den sags skyld, om det er en palæstinensisk avlet peberfrugt, der er pakket og udskibet via Israel – hvor der er stort samarbejde mellem de to parter – eller om de kommer til at ramme det store antal palæstinensere med arbejdspladser (14.2% af palæstinensisk arbejdsstyrke) i bosættelsesområderne – hvor de tjener tre gange så meget som de ville tjene for det det samme arbejde i selvstyreområdet, og hvor de har meget bedre forhold.

Det ville være meget interessant at se resultaterne af en ægte åben og demokratisk folkeafstemning i den lokale arabiske befolkning, om den foretrækker forbuddet mod at arbejde i bosættelsesområder, som Abbas varslede om vil komme til at ske i 2012, eller om den vil fortsætte med at arbejde med disse rigtig gode lønninger.  Disse arbejdere vil være de første der rammes, og der er tusindvis af ansatte, der får betingelser, som de ikke vil få andre steder hos det Palæstinensiske Selvstyre. Hvis boykotten virker efter hensigten vil de være de første til at blive fyret. Mon ikke disse industriområder er de smukkeste ting der findes – nemlig et eksempel på, hvordan man kan leve og arbejde fredeligt sammen.

Disse boykotaktioner menes lokalt “bare” at være noget PR-gøjl, og mon ikke jøderne og araberene vil fortsætte med at arbejde sammen og styrke deres fælles industri og leve i sameksistens.

Men mon ikke Dansk Supermarked vælger den nemme løsning – helt at undlade salg af frugt og grønt importeret fra Israel – punktum!

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

29.05.2012 Berlingske

Mellemøsten ramt af cyberangreb
Der hersker stor mystik om et hyperavanceret cyberangreb, der netop har ramt Iran og flere andre lande i mellemøsten. Ormens oprindelse er ukendt.

29.05.2012 Jerusalem Post

International autismekonference i Jerusalem
En international konference der skal undersøge alle aspekter af autisme – klinisk, undervisningsmæssig og social – forventes at tiltrække mere end 1.000 eksperter og interesserede personer fra hele verden til Israel i august.

28.05.2012 Israel Hayom

‘Vi kan ramme hvilket som helst mål i Israel’, siger Hizbollah leder
I anledning af 12. året for Israels tilbagetrækning fra Libanon siger Hizbollah leder at et armeret hegn langs grænsen ikke vil gøre Israel mere sikkert.

28.05.2012 Israel Hayom

Poppens dronning klar til at rocke i det Hellige Land
Madonna tilbragte weekenden i Tel Aviv med afslapning, øvning og foredrag ved Kabbalah Center og kamp for at undgå paparazzifotografer.

29.05.2012 Palestinian Media Watch

Hele Israel er palæstinensisk land
I modsætning til PA’s påstand om at det anerkender Israels ret til eksistens, så fortsætter PA tv og officielle kulturelle begivenheder med at styrke budskabet om ikke-anerkendelse af Israel ved at afbillede hele Israel som værende ‘Palæstina’.

28.05.2012 Israel Hayom

Palæstinensere og bosættere fornyer voldsomme uroligheder nær Yitzhar
Palæstinensiske beboere i landsby på Vestbredden bekæmper bosættere fra det nærliggende Yitzhar efter mange bosættere kaster med sten og sætter ild til palæstinensisk mark.

27.05.2012 Copenhagen Post

Peace de résistance i Tivoli
Musikken er i forreste række i forhold til fremme af arabisk-israelsk samarbejde torsdag d. 31. maj når internationale kunstnere – deriblandt My Favorite Enemy og prisvindende violinist Diana Yukawa – spiller ved ‘Global Music Concert’ i Tivolis koncertsal for at lancere ‘Six Days of Peace’.

25.05.2012 YNetNews

Boykot israelske produkter? Ikke i Palæstina.
Sydafrika har offentliggjort sine boykotplaner. Danmark og Irland følger måske trop, men i Bethlehem er israelske varer populære.

29.05.2012 Israel Hayom

Erdogan førsøger, med ny anklageskrift, at ‘knuse forbindelsen med Israel’
Den tyrkiske højesteret opretholder enstemmigt anklagerne mod fire militære officerer for deres påståede involvering i angrebet mod en tyrkisk flåde i 2010, som kostede ni tyrkere livet.

28.05.2012 Palestinain Media Watch

PA tv glorificerer bevæbnet angreb på Israel
PA tv udsendte for nylig en musikvideo der glorificerer og opfordrer til bevæbnede angreb på Israel.

26.05.2012 YNetNews

Israel på 8. pladsen på OECD’s Livsglædeindeks
Økonomisk velvære, sundhed og stabile sociale betingelser er afgørende for at israelere føler sig tilfredse med livet i det Hellige Land, men generelle OECD rangeringer viser at Israel sakker bagud.

 

25.05.2012 YNetNews

‘Palæstinensere mister arbejde hvis boykot fortsætter’
Ejerne af fabrikker på Vestbredden siger at den sydafrikanske beslutning om at markere bosættelsesprodukter kun vil skade arbejdere. ‘Ideologi er en fin ting, men økonomiske interesser vil vinde til sidst’, siger fabriksejer.

Denne lille film fortæler om hvorfor det er umuligt at boykotte Israel

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.