11.08.2012 – Mere end 100.000 palæstinensere behandlet på israelske hospitaler hvert år

I denne uge blev Hamas’ premierminister i Gaza, Ismail Haniyeh’s søster og svoger modtaget i Israel, således at svogeren kunne få akut behandling på Beilinson Hospital i Petah Tikva, oplyser YnetNews. For fire måneder siden blev Suhila Abd el-Salam Ahmed Haniyeh ramt af et alvorligt hjerteanfald, som ikke kunne behandles på et hospital i Gaza. Parret sendte anmodning til de israelske myndigheder, og en palæstinensisk ambulance transporterede dem til Erez Crossing, hvor Haniyeh blev flyttet over i en Magen David Adom (israelsk Røde Kors), og bragt til hospitalet i Petah Tikva sammen med sin kone. Haniyeh var indlagt i Israel i en uges tid, hvor hans tilstand blev stabiliseret. Efter behandlingen vendte parret tilbage til Gaza.

Dette er jo en ganske interessant historie – af den type, danske medier aldrig informerer om, for historien er jo ”forkert” i forhold til den måde, man helst vil beskrive Israel på – og i øvrigt fortælle om forholdet mellem israelere og palæstinensere. Historien er slet ikke enestående – men derimod et ganske normalt eksempel på israelske medmenneskelighed, for sagen er, at der hvert år behandles i titusindvis af palæstinensere på israelske sygehuse. Således blev der i 2010 behandlet 180.000 palæstinensere på israelske sygehuse, og i 2011 var tallet 115.000. Yderligere skal nævnes, at mere end 100 palæstinensiske læger fik deres uddannelse på israelske sygehuse.

Vi håber da at Suhila Abd el-Salam Ahmed Haniyeh er i bedring, alt i mens hans svorger Hamas’ premierminister i Gaza Ismail Haniyeh, ved hver given lejlighed langer ud efter Israel, og den terror gruppe, han leder, fortsat ikke anerkende Israels ret til at eksistere. I mandags førte han sig frem i en massebøn udenfor den ægyptiske ambassade i Gaza i solidaritet med ofrene for sidste uges terrorangreb i Sinai. Under mødet sluttede han sig sammen med Det Muslimske Broderskab for – ganske foragteligt (!) – at beskylde Israel for at orkestrere angrebet. (ye)

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

11.08.2012 Haaretz
“Hvis Iran får lov til at udvikle en atombombe, vil hele Mellemøsten gå nukleare.”

10.08.2012 YNetNews
Premierministeren til FN-chef: Teheran besøg er en fejl – Netanyahu ringer til Ban Ki-Moon i et forsøg på at tale ham fra at deltage i Non-Aligned Movement kongres.

10.08.2012 Jyllands-Posten
8000 år gamle tændstikker fundet – Hvad der hidtil har været betragtet som fallossymboler, menes nu at være de tidligste tændstikker.

09.08.2012 PMW 
Israelsk-palæstinensisk fred gennem fodbold.

08.08.2012 Jerusalem Post
Hizbollah smugler højeksplosivt sprængstof ind i Israel.

08.08.2012 Honest Reporting 
HonestReporting tvinger The Guardian til at tilbagetrække påstand om at Tel Aviv er Israels hovedstad.

07.08.2012 Israel Hayom 
Udvandring fra Israel er historisk lavt.

11.08.2012 Arutz Sheva
Gaza Terrorister afprøver raketter i Sinai,  siger israelske kilder.

10.08.2012 Yahoo News
USA tror stadigvæk ikke på at Iran er tæt på at have atomvåben.

10.08.2012 Commentary
På jagt efter palæstinenserne for fred – hvorfor skulle Israel gå efter at få fred med palæstinenserne – som ikke har vist nogen som helst interesse for fred – ved at give flere indrømmelser når der ikke vises noget tegn på kursskifte i palæstinensisk politisk kultur, som kunne give mulighed for fred?

09.08.2012 BICOM
Israel afværger Hizbollah terrorangreb.

08.08.2012 Israel Today 
Israelere infiltrerer Syrien for at yde nødhjælp – farlige og ulovlige nødhjælpsmissioner ind i Syrien.

08.08.2012 Berlingske 
Egypten angriber palæstinensere fra luften . Mere end 20 militante islamister er blevet dræbt efter et egyptisk angreb i Sinai som hævn for de 16 egyptiske grænsebetjente, der blev dræbt søndag.

07.08.2012 BBC News 
Egyptens Broderskab giver Mossad i Israel skylden for Sinai-angreb.

10.08.2012 Jerusalem Online
Efterforskere konkluderer at de brande, der hærgede det nordlige Israel tidligere på ugen, var påsatte.

10.08.2012 BICOM
USA: Iran tæt på immunitet fra angreb – hvorefter dets atomprogram vil blive immun overfor et israelsk angreb, og blive avanceret nok til at bygge et atomvåben.

09.08.2012 Arutz Sheva 
Et kort interview med en israelsk rapporter, angående et problem der påvirker begge lande, har ført til ønske om ministerrokade i Egypten.

09.08.2012 Haaretz
Egypten kræver udlevering af tre Hamas-folk pga. støtte til Sinai-terrorister.

08.08.2012 Jerusalem Post 
Politiet anholder fire palæstinensere på Vestbredden i forbindelse med den brand der brød ud i Moshav Even Sapir nær Jerusalem.

08.08.2012 YNetNews 
Hamas-leder Haniyehs svoger behandlet på israelsk hospital.

 

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.