07.08.2012 – Et rædselsvækkende angreb mod Israel er forpurret, men der er al mulig grund til at frygte at værre angreb er på vej

Israel er begrænset til defensive handlinger, og Egypten kan endnu ikke bringe sikkerhed til fastlandet, så yderligere terror i fremtiden fra Sinai synes uundgåeligt. Det lykkedes søndag aften IDF at standse et hold selvmorderiske terrorister, alle bevæbnede med eksplosive bælter, og i besiddelse af et pansret køretøj og en lastbil pakket med 1.000 pund sprængstof. Hærens indledende undersøgelse viste et optimalt resultat men denne succes ændrer ikke et centralt, uhyggeligt faktum: Hverken Egypten eller Israel har kapacitet til fuldt ud at standse den tikkende bombe af terror i Sinai. Dette kan betyde, at der vil være yderligere angreb, med potentielt katastrofale konsekvenser.
Begge sider er lænket. Israel er begrænset af sin ambition om at klamre sig til den strategiske fredsaftale med Egypten, og handler derfor udelukkende defensivt i den sydvestlige grænseregion. Egypten er holdt tilbage af sit ønske om ikke at blive opfattet i at hjælpe Israel eller at have opgivet sine islamiske principper, samt ved sine kroniske og grundlæggende indenlandske problemer. Sidste års angreb på Route 12, hvor otte israelere blev dræbt i et sofistikeret terrorangreb over grænsen fra Sinai, har Forsvarsministeriet febrilsk arbejdet på at færdiggøre en sikkerhedsbarriere langs grænsen. En talsmand har udtalt, at hegnet ville blive afsluttet i september eller oktober. Det er en defensiv handling, og den eneste handling Israel mener at kunne udføre, for at forsøge at forhindre flere angreb som den det oplevede søndag. Ingen tvivler på, at der kommer flere angreb. De vil ikke alle ende så godt som dette for Israel. Og jo længere de fortsætter, jo mere vil de udhule den 34-år gamle israelsk-egyptiske fredstraktat – hvilket meget vel kan være terroristernes hensigt! (ye)

 

Budskab til Iran: Vesten mener det for alvor

Det bliver mere og mere klart, at sanktionerne mod Iran ikke vil være nok til at presse den iranske regering til at standse sit atomprogram. Israels premierminister, Benjamin Netanyahu har advaret om, at tiden er ved at løbe ud for at finde en løsning. Efter et møde med den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta i Jerusalem i sidste uge, udtalte Netanyahu, at det ikke var lykkedes det internationale samfund at overbevise Iran om, at Vesten “mener det for alvor – i forhold til at stoppe dem”. USA beder om mere tid til udarbejdelse af sanktioner og diplomati, men det blev mødt med skepsis, hvilket øger spændingen mellem USA og Israel, som offentligt har aftalt at arbejde sammen om at løse problemet. I sin Ramadan tale til de islamiske landes ambassadører, udtaler Irans præsident Ahmadinejad imidlertid at befrielsen af Palæstina vil løse alle verdens problemer og at det ultimative mål for verdens kræfter skal være udslettelse af Israel. Forud for USAs forsvarsminister Leon Panettas besøg gjorde Netanyahu det klart, at han var parat til at udføre militære aktioner, selv uden støtte fra Washington. (ye)

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

07.08.2012 Jerusalem Post
Israel overvejer flere egyptiske tropper i Sinai

Netanyahu: Israel kan kun stole på sig selv; sikkerhedsfolk udtaler, at mindst seks af de der blev dræbt i angrebet var udstyret med veste med sprængstof.

06.08.2012 BT
Mislykket terrorangreb udfordrer Egypten og Israel 

Grænsen i Sinai mellem Egypten og Gaza er atter i fokus, efter at Israel forpurrede terrorangreb med stjålne militærkøretøjer.

06.08.2012 Jerusalem Post
Premierminister i Karem Shalom: Israel kan kun stole på sig selv

Netanyahu kondolerer dræbte egyptiske soldater; forsvarsminister Barak udtaler at angrebet bør være et ‘wake-up call” for Egypten; Lieberman udtaler at Egypten godt ved hvad det skal gøre uden at få råd fra Israel.

02.08.2012 Israel Hayom
‘Missilaffyring mod Tel Aviv vil udløse en voldsom Israelsk reaktion’

Tidligere chef for efterretningstjenesten, Amos Tadlin udtaler, at Israel kun er truet af omkring 1.000 ‘effektive missiler’.

07.08.2012 Haaretz
Ny efterretning afslører at Iransk militært atomprogram forøges hurtigere end tidligere antaget

Vestlig diplomat og israelske embedsfolk, der ikke ønsker at blive nævnt ved navn, udtaler at USA, Storbritannien, Tyskland og Israel deler efterretningsoplysninger, og at konklusionen er den samme.

06.08.2012 Jerusalem Post
IDF afværger kompleks terrorinfiltrering fra Sinai

Bevæbnede agenter infiltrerer egyptisk militærbase og dræber 15 soldater, stjæler 2 armerede jeeps; IDF dræber 6 terrorister der forsøger at vædre Karem Shalom overgangen; Egyptens præsident Morsi indkalder til hastemøde omkring situationen.

06.08.2012 Israel Today
Iran: Vi skal ‘udslette det zionistiske regime’

Irans præsident udtalte i sidste uge, at ‘udslettelsen af det zionistiske regime’ er en globalt afgørende mission, og beviste derved yderligere at Irans endelige mål, uanset om det er gennem atomvåben eller andre midler, er udslettelsen af Israel.

07.08.2012 YNetNews
Storbritanniens premierminister: Vi må aldrig glemme ofrene fra München

David Cameron mødes med lokale embedsfolk for at mindes Israels myrdede sportsfolk, men ofrenes efterladte siger at IOC ‘diskriminerer sportsfolkene fordi de er israelere og jøder’.

06.08.2012 The Times of Israel
IDF afværger angreb på den sydlige grænse efter terrorister dræber 16 egyptiske soldater

Hamas nægter involvering i angrebet; eftersøgningen er i gang i Israel såvel som Egypten.

06.08.2012 BICOM
PA vil atter søge om statsoprettelse ved FN i næste måned

PA planlægger at søge om en plads som en ikke-medlemsnation i FN i næste måned. Dette offentliggjorde Udenrigsminister Riad Malki lørdag.

03.08.2012 Arutz Sheva
Rapport: FN-sponsorerede sommerlejre aflyses til fordel for Hamas

Hamas-styrede lejre lærer børn at ‘identificering med fanger’, ‘paramilitære aktiviteter’ og ‘udenadlære af Koranen’ er vigtigt.

02.08.2012 Wall Street Journal
Bruxelles med Hizbollah skyklapper på

EU’s afvisning af at sætte Hizbollah på sin liste over terrororganisationer er ganske enkelt uforsvarligt. Afvisningen giver pionererne indenfor islamistiske selvmordsbomber muligheden for at organisere, rekruttere og samle støtte i hele Europa.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.