02.08.2012 – Ultraortodokse skal være soldater

Israel-Info  02 08 2012 Inden årets udgang kan det være slut med, at ultraortodokse jøder i Israel slipper for at aftjene deres værnepligt.
I følge israelske medier har regeringen truffet beslutning om, at IDF inden for fire uger skal fremkomme med et forslag til, hvorledes disse ultradokse mænd – torastuderende – og kvinder kan indrulleres i hæren.
Med regeringens beslutning er der lagt op til et bravallaslag mellem forskellige jødiske befolkningsgrupper i landet, og den bliver truffet netop nu, fordi Israels værnepligtslov udløber netop her den 1. august 2012.
Helt tilbage fra staten Israels værnepligtslov af 1949 har de ultraortodokse torastuderende haft en særstatus, og været fritaget fra værnepligt – hvorimod alle andre jøder i staten skal gøre tjeneste; for drengenes vedkommende i tre år og for pigernes i to år. De fleste israelere finder det uretfærdigt, at deres ortodokse landsmænd slipper for at gøre den årelange og ofte barske militærtjeneste, som de selv skal igennem. (ye)

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

02.08.2012 Jyllands-Posten
Syrienkrisen

Borgerkrigen er sådan set en realitet. Den regionale krig kan blive til virkelighed med et israelsk angreb på Syrien, som Israel gentagne gange har truet med, og den internationale konflikt kan udløses, hvis ikke krisens nøglespillere, USA og Rusland, som gør alt, hvad de kan, for at holde sig på sidelinjen og agere gennem andre, snart finder et fælles fodslag.

01.08.2012 The Telegraph
Benjamin Netanyahu: sanktioner mod Iran virker ikke 

Benjamin Netanyahu har optrappet pres på USA for at tage militær aktion mod Iran ved åbent at erklære, at Obama-administrationens strategi om sanktioner mod Teheran ikke virker.

01.08.2012 Israel Today
Egyptens præsident: Jeg var ikke høflig overfor Israels Peres!

Egyptens præsident, Mohammed Morsi afkræftede tirsdag de frygtelige rygter om, at han skulle have været høflig overfor Israels præsident Simon Peres.

31.07.2012 Haaretz
Ahmadinejad angriber Mitt Romney for at have ‘kysset Israels fod’ 

Irans præsident nævner ikke Romney ved navn, men hans kommentarer var et tydeligt angreb på den republikanske kandidats besøg i Israel.

30.07.2012 Israel Hayom
Romney: Jerusalem er Israels hovedstad

I en tale i Jerusalem, udtalte den republikanske kandidat Mitt Romney, at forhindring af udvikling af atomvåben i Iran “skal være vores højeste nationale sikkerhedsprioritet”, og siger ydermere, i et tydeligt angreb på Obama-regeringen, at “støtte til Israel ikke alene betyder militær- og efterretningssamarbejde”.

30.07.2012 Jyllands-Posten
Blog Hvorfor er de arabiske lande dog så latterlige….? 

De arabiske landes – samt Irans – pinlige latterlighed i forbindelse med forskellige festlige, internationale begivenheder vil åbenbart ingen ende tage. Men arabernes og iranernes pinlige latterlighed er én ting – noget andet er, at vi i den vestlige verden lader dem slippe af sted med deres barnagtige og umodne optræden – og at den danske og vestlige presse overhovedet ikke beskæftiger sig med sagen.

02.08.2012 PMW Leder
Det Muslimske Broderskabs tålmodig Jihad

Mohamed Morsi nylige valgt præsident for Egypten er en anledning til bekymring. En kandidat fra den radikale islamistiske Muslimske Broderskab, frygter mange at Morsi’s sejr, sammen med Broderskabets parlamentariske succeser, vil true egyptisk-israelsk fred.

01.08.2012 Haaretz
Israel og palæstinenserne underskriver bilaterale handelsaftaler 

Aftalerne trådte i kraft gennem en række hemmelige møder der har fundet sted i løbet af et års tid med mange op- og nedture.

Israel og palæstinenserne underskriver bilaterale handelsaftaler

01.08.2012 BT
Egyptens præsident sender brev til Israel

De nyvalgte præsident i Egypten, Muhammed Morsi, vil have fredsprocessen i Mellemøsten tilbage på rette spor. Sådan lyder hans budskab til den israelske præsident i et brev.

30.07.2012 The Guardian
Mitt Romneys ‘forsyn’ kommentarer i Israel skaber vrede blandt palæstinensere

Romneys tale i Jerusalem beskriver Israels økonomiske succes som værende på grund af ‘kulturel styrke og andre ting’.

30.07.2012 Jyllands-Posten
Syrien: Israel er hjernen bag det hele

Syriens udenrigsminister anklager Israel for at være årsag til konflikten.

29.07.2012 Israel Hayom
Er skeletterne fra Tempelbjergsmassakren blevet fundet? 

Den erfarne journalist, Benny Liss, udgiver den film han tog af den underjordiske hule i Tempelbjerget hvor han fandt en massegrav. Han tror, at skeletterne er de jordiske rester af jøder der blev massakreret af romerne da de ødelagde Tempelbjerget, men opfordrer myndighederne til at undersøge området.

29.07.2012 YNetNews
Araberne protesterer over israelsk deltagelse ved OL 

Arabiske lande bruger åbningsceremonien ved OL til at kaste negativt lys på Israel; Al-Jazeera kommentatorer siger at ‘Israel ikke fortjener det’ da de israelske deltagere går ind på området.

02.08.2012 Jerusalem Post
Hamas: PAs tjenestemands Auschwitz besøg til fordel for Zionister 

Talsmand Barhoum kalder Abbas’ tjenestemands besøg i Auschwitz, nazisternes dødslejre “en markedsføring af en falsk zionistisk påståede tragedie.”

01.08.2012 Israel Hayom
Morsi’s brev til Peres, er falsk, siger egyptisk talsmand

Egyptiske embedsmænd nedtone brev tilsyneladende afsendt af præsident Mohammed Morsi til israelsk præsident Peres. Peres rådgivere siger egypterne nægtet brevet, fordi det kan have været opfattet som et tegn på svaghed.

31.07.2012 PMW
PA: Israel er en blæksprutte med hugtænder og flammer, ifølge tidsskrift fra PA’s uddannelsesministerium

Et tidsskrift udgivet af PA’s uddannelsesministerium bragte for nylig et essay skrevet af en palæstinensisk lærer der beskriver Israels oprettelse som værende “en fjende der minder om en blæksprutte… som skyder flammer ud mellem sine hugtænder, og som huggede mine lemmer af og smed mig i ruinerne”.

30.07.2012 Jerusalem Post
Israelske kirurger redder lettisk drengs højre hånd 

Kyril, en 12-årig dreng fra Letland hvis medfødte fejl i hånden har gjort det umuligt for ham at bruge den, er på vej hjem igen..

30.07.2012 BICOM
Israel forbereder skattestigninger og nedskæringer ovenpå økonomisk fald

Israels parlament forventes i dag at stemme om hvorvidt skatten skal stige for lønmodtagere der tjener mere end gennemsnittet og hæve merværdiafgiftsystemet med 1 % og derved nå op på 17 %. Disse træk er et led i en række trin der skal gøre det muligt for regeringen at styrke statsoverskuddet næste år.

29.07.2012 TV2
Palæstinensere raser over Romney 

Den amerikanske republikanske præsidentkandidat Mitt Romneys hyldest til Jerusalem som hovedstad i Israel er “skadelig” for USA’s interesser i Mellemøsten, siger en højtstående palæstinensisk embedsmand søndag.

29.07.2012 BT
USA deler planer om Iran-angreb med Israel 

Løber USA igen panden mod en mur over det iranske atomprogram, ligger der en plan for et militær angreb på præstestyre

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.