16.07.2012 – Skal Israels Plads omdøbes?

Med al den vind i sejlene, som meningsmålingerne viser, at Enhedslisten har for tiden, vil partiet snart genoplive sit gamle forslag om at Israels Plads i København skal ”omdøbes” til Palæstinas Plads. Israels Plads har fået navnet, som en tak til det danske folk, som reddede danske landsmænd, de danske jøder, fra nazismen. End ikke et sådant minde respekterer Enhedslisten. Åndsfællerne fra Venstresocialisterne stemte da også som det eneste parti, imod navngivningen, der skete med udveksling af navngivning af Denmark-Square i Jerusalem. Borgerrepræsentationen har flere gange afvist EL´s  Palæstina-navngivning. Jeg har faktisk aldrig forstået, hvorfor Enhedslisten stiller forslag om Palæstinas Plads på Israels Plads  og ikke andre steder i byen. Jeg tror dog, at  jeg kender svaret.
Finn Rudaizky

 

Uklarhed omkring navnet Support Israel!

Redaktionen er blivet kontaktet af Kirsten Nielsen fra netværket “Support Israel” som mener at der skabes uklarhed omkring deres netværk “Support Israel” og deres hjemmesider  www.supportisrael.net / www.supportisrael.dk (disse sider er dog ikke aktive red.)
www.israel-info.dk og www.support-Israel.dk – havde ikke kendskab til netværket og har handlet i god tro da domænenavnet www.support-israel.dk blev købt tilbage i 2010. Vi beklager hvis vores hjemmeside og den store aktivitet sammen med Israel-Info, og Facebook gruppen Like for Israel: Denmark, har skabt forvirring for netværkets medlemmer. Vi håber der kan skabes et samarbejde i fremtiden.

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

16.07.2012 BICOM
Clinton ankommer i Israel på to-dages visit med fokus på Iran

USA’s udenrigsminister Hillary Clinton landede søndag i Ben Gurion Lufthavn til et to-dages visit der skal fokusere på Iran.

15.07.2012 TV2
Svensker (med libanesisk baggrund) er terrormistænkt for et angreb mod israelske turister på Cypern.

En 24-årig svensk statsborger er blevet anholdt på Cypern, hvor han er mistænkt for at have planlagt angreb mod israelske turister på øen. Israel beskylder Hizbollah for at stå bag.

15.07.2012 Israel Hayom
Hamas leder: Egypten vil beskytte Gaza fra israelsk angreb

Hamas’ leder, Ismail Haniyeh, udtaler, at han er sikker på at Egyptens nye præsident, Mohammed Morsi, vil åbne fuldt op for åbne grænser med Gaza.

12.07.2012 Jerusalem Post
Israelere arbejder i Jordan for at hjælpe syriske flygtninge

Viceminister Kara afslører at israelske regeringsrepræsentanter arbejder i Jordan for at hjælpe syrere, som er flygtet fra Assad regimet.

12.07.2012 MFA
Israel er chokeret over UNESCO position ved Gaza Islamic University

Udenrigsministeriet i Israel udtrykte i dag chok og bekymring over nyheden om at UNESCO har oprettet en position ved det islamiske universitet i Gaza.

11.07.2012 WFB
De riges, og palæstinensernes, livsstil

PA præsidenten stjæler millioner fra nødhjælp, udtaler mellemøsteksperter.

10.07.2012 Pew Research Center
Undersøgelse i den arabiske verden: Iran, Hamas, Hizbollah og Al-Qaeda er ikke populære

En undersøgelse i seks arabiske lande, udført i foråret 2012, spurgte om meget…

16.07.2012 BICOM
Netanyahu: Iran står bag forfejlet terrorangreb på Cypern

Israels premierminister Benjamin Netanyahu gav i går Iran skylden for hvad han kalder et Hizbollah terrorforsøg mod israelske mål på Cypern.

15.07.2012 Haaretz
Netanyahu begræder ‘personlig tragedie’ hos mand der satte ild til sig selv

Moshe Silman er i kritisk tilstand efter han overhældte sig selv med benzin og satte ild til sig selv under en social protest lørdag; i et personligt brev han skrev inden, siger han: ‘Staten Israel har berøvet mig”.

12.07.2012 Arutz Sheva
Olmert: Jeg vender ikke tilbage til politik

Tidligere præmierminister giver IDF kommandører skylden for udbruddet på den Anden Libanon Krig.

11.07.2012 DR
Israels tidligere statsminister frifundet for korruption

For fire år siden trak Israels statsminister Ehud Olmert sig tilbage. Det skete på et tidspunkt, hvor Olmert over en periode havde ført intensive fredsforhandlinger med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og mange så muligheden for, at de forhandlinger kunne føre til en israelsk tilbagetrækning fra Vestbredden og dele af Østjerusalem og dermed til oprettelsen af en palæstinensisk stat.

11.07.2012 Israel Today
Flåden forbereder sig på forsvaret af gasområder

Forsvarsministeriet og flåden har offentliggjort en plan for forsvaret af gasområderne i Middelhavet.

15.07.2012 Haaretz
Israen Electric Corporation advarer om blackout pga. hedebølge

IEC opfordrer befolkningen til ikke at bruge større elektriske apparater såsom vaskemaskiner, opvaskemaskiner og ovne om eftermiddagen.

15.07.2012 Berlingske
En mur af had

Eva Agnete Selsing: Hvad er det det egentlig, Folkekirkens Nødhjælp ønsker at opnå med deres antiisraelske ’mur’?

EU kommissionens præsident, José Manuel Barroso har udtalt at han er dedikeret til at styrke partnerskabet mellem EU og Israel indenfor uddannelse, research og innovation, og siger i øvrigt at samarbejdet på disse områder er ‘et af de største bedrifter i vores partnerskab’.

12.07.2012 Gatestone Institute
Frankrig straffer boykot af israelske produkter

Opfordring på boykot af israelske produkter behandles på samme måde som opfording til boykot af islamiske produkter. Offentlig opfordring til boykot af israelske produkter opfattes som opfordring til diskrimination baseret på nationalitet.

11.07.2012 Times of Israel
Avancerede prostetiske knæ vil gøre handikappede IDF veteraner til ‘bioniske mænd’

Et israelsk firma importerer og ‘installerer’ automatiske, kunstige knæ der skal gøre det muligt for soldater der er skadet i krig og terrorangreb, at gå, løbe og cykle igen.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.