22.07.2012 – Hvem pressede mon OL-komitéen til ikke at mindes myderierne i 1972…?

Ved de Olympiske Lege i London, som starter fredag den 27. juli, vil det være 40 år siden, at palæstinensiske terrorister ved OL i München 1972 myrdede 11 israelske sportsfolk – samt en tysk politibetjent. Ikke alene fra israelsk side, men fra en lang række organisationer og fra en lang række fremstående mennesker – som USAs præsident, Barack Obama – har man igennem længere tid anmodet om, at myrderierne i München, med ét minuts stilhed, kunne blive mindet i forbindelse med åbningen af OL i London. Men Den Internationale Olympiske Komité har nu én gang for alle barskt og kynisk meddelt, at man under ingen omstændigheder vil mindes myrderierne.
Det er IOC’s præsident Jacques Rogge, som har givet ordren til, at intet i den forbindelse skal mindes ved åbningshøjtideligheden. USAs præsident, Barack Obama har udtalt, at han anser myrderierne i München som det sørgeligste i OLs historie, og at det derfor ville have været en strålende lejlighed til at vise alle, at sportens verden står samlet mod terrorisme. Spørgsmålet er nu, hvem der mon pressede OL-komitéen til ikke at ville mindes myrderierne på de israelske sportsfolk? Vi ved det ikke, og vi får det nok aldrig opklaret – men vi har lov til at gætte! Og et faktum er det, at den arabiske lobbyisme står fantastisk stærkt i disse år – ikke alene i FN-systemet, hvor det er almindelig kendt, at araberne kan gennemtrumfe – stort set – hvad de vil, men altså også i de internationale sportsorganisationer.
Hvem  havde eksempelvis drømt om, at VM i fodbold nogensinde ville blive tildelt Qatar…?! Et land, hvis befolkning vist nok aldrig tidligere har set en fodbold…. At Qatar (med 45 grader i skyggen, når VM skal spilles) fik VM på bekostning af fodboldens hjemland, England, vidner om arabernes enorme lobby-styrke. Og så er de jo i øvrigt godt polstret med penge! Og nu altså i OL-regi. Man har fra arabisk side simpelthen ikke ønsket, at mindes de israelske sportsfolk, og har derfor lagt det enorme pres på OL-komitéen. Det tror vi er et kvalificeret gæt…!  Yvette Espersen

 
 

Flertal af franske unge har aldrig hørt om deportation af jøder 

En undersøgelse viser, at et flertal af franske unge er ukendte med deportationen af i tusindvis af franske jøder under den nazi-tyske besættelse. Det skriver Jerusalem Post. Undersøgelsen viser, at 60 procent af unge mellem 18 og 24 eksempelvis aldrig havde hørt om det franske Holocaust – som eksempelvis inddrivelsen af jøder den 16. og 17. juli, hvor det franske politi internerede henved 13.000 jøder i og omkring Paris. De blev indespærret i nærheden af Eiffeltårnet, inden afsendelsen til udryddelseslejren, Auschwitz i det nuværende Polen.

Nyheder om Israel fra USA, England, Denmark, Israel og diverse andre lande...

21.07.2012 Berlingske
Israel overvejer militær indgriben i Syrien

Israel vil ikke tøve med at bruge militær magt, hvis den syriske præsident forsyner Israels libanesiske fjende Hizbollah med våben,

19.07.2012 DR
Bulgarien: Israel advarede turister om terror i vinter

Otte er omkommet, herunder to gravide og en 11-årig pige, og 32 er såret efter et formodet selvmordsangreb, der var rettet mod israelske turister i Bulgarien onsdag.

19.07.2012 Jerusalem Post
BBC beskriver Israels hovedstad som værende Jerusalem efter klage

Der er ikke listet en hovedstad på BBC’s olympiske profil for Israel, men Østjerusalem er listet som værende ‘planlagt’ hovedstad for Palæstina.

17.07.2012 Arutz Sheva
Akko havn fra tiden omkring det Andet Tempel opdaget

En 2.300 år gammel havn var landets største under den hellenistiske periode, og kan muligvis have været en militærhavn.

22.07.2012 YNetNews
Rapport: Hamas søger at ‘frigøre’ Gaza fra PA

Gazas ledere ønsker, ifølge rapport, at separere de to palæstinensiske områder for at afbryde forbindelse med Israel og opbygge stærkere bånd til Egypten.

20.07.2012 Leder -Jyllands-Posten
Muren

Åbenbart er det kommet som en overraskelse for Folkekirkens Nødhjælp, at langt fra alle har været begejstrede for den 16 meter lange, otte meter høje og tre meter bredde kopi af Israels sikkerhedsmur, som organisationens ungdomsafdeling formedelst en halv million kroner opstillede på Dyrskuepladsen i Roskilde på dette års Roskilde Festival.

19.07.2012 Haaretz
Peres om angreb i Bulgarien: 

Israel vil række ud og gå til handling mod terrorister hvor som helst Bulgariens præsident kontakter Peres for at udtrykke kondolence. Frankrigs præsident Hollande udtrykker ‘stort chok og væmmelse’ over angrebet.

22.07.2012 Haaretz
Rapport: Bulgarien undersøger yderligere to mistænkte i angreb på israelere 

Det bulgarske politi udtaler, at to mænd stod for at opbakke og kontrollere selvmordsbomberen.

20.07.2012 Jerusalem Post
300 palæstinensere dræbt i Syrien-uroligheder 

PA talsfolk udtalte torsdag at omkring 300 palæstinensere har mistet livet siden urolighederne i Syrien begyndte.

19.07.2012 Times of Israel
Bulgarisk presse afslører navnet på terrorist: 

Mehdi Ghezali – han skal efter sigende være svensk statsborger med mange ekstremistiske aktiviteter bag sig.

19.07.2012 YNet News
Burgas ofre ankommer til Israel

IAF har fragtet 32 israelere, der blev såret i et voldsomt terrorangreb i Bulgarien, tilbage til Israel. MDA hold har mødt dem i lufthavnen og evakueret dem til hospitaler. Angrebet kostede syv mennesker livet, herunder fem israelere, og efterlod 34 sårede, to af dem alvorligt.

18.07.2012 YNetNews
Peres udsender Ramadan hilsen til muslimer over hele verden

I en video der blev udsendt under et møde med snesevis af arabiske nyhedshold, udtalte præsidenten at han ønsker unge mennesker i arabiske lande ‘succes med at skabe et bedre samfund’.

 

Send til en ven
Bemærk, at artikler og indlæg, bragt på disse sider ikke nødvendigvis udtrykker
Israel-info/Support-Israels eller Israel-infos medarbejderes synspunkter.

Copyright © 2015 Israel info / Support Israel, All rights reserved.
Du får dette nyhedsbrev fordi du har valgt at modtage nyheder fra Israel via Israel-Info/Support-Israel.


Vores email adresse er:
info@support-israel.dk

Seneste indlæg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.